Paste cu carne la cuptor

de Miha in Fusilli, 27 Apr 2011 | 7819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste ( puteti folosi orice fel, eu am pus fusilli)
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare si piper
  • oregano si busuioc
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • 50 g cascaval
  • Pentru presarat deasupra:
  • 100 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne la cuptor:

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.

Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste. Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita